Maatwerk
Korte levertijden
Kwaliteit en service
Maatwerk
Korte levertijden
Kwaliteit en service
Snijden
Het snijproces is volledig computer gestuurd. Het is ook mogelijk om met behulp van aangeleverde mallen of een autocad bestand een snijopdracht uit te voeren.

Snijden gelaagd glas
Naast enkel glas heeft TGS ook een tafel voor het snijden van PLF op basis van gelaagd glas. (6000x3210mm).

Zagen
Brandwerend glas en meervoudig gelaagd glas wordt gezaagd. TGS beschikt over een zaag met hoogte van 3210mm. Met deze maat kan bijna elke maat worden gezaagd.
Slijpen
Er zijn diverse mogelijkheden om het glas te slijpen. Van afscherpen tot plat poly. Bij deze laatste bewerking is het geheel voorzien van een vlak gepolijste rand. Hierdoor krijgt het glas een strak en verzorgde uitstraling.

Facetslijpen
Het slijpen van een facetrand komt veel voor op spiegels of tafelbladen. Wij kunnen deze facetslijpbewerking uitvoeren tot 45mm.
Zandstralen en coaten
Technisch Glas Specialisme b.v. heeft de beschikking over een zandstraalmachine waarmee zowel volvlak als model gezandstraald kan worden.
Samen met de opdrachtgever wordt een ontwerp tot stand gebracht. Hierdoor kan elk gewenst patroon worden gerealiseerd. Een speciale coating zal er voor zorgen dat kalk en vuilresten zich niet kunnen hechten aan het glas.
 
Productieproces
Wassen en coaten
Na het productieproces wordt al het glas gewassen. Hierdoor kan het direct worden geplaatst.
Indien gewenst kan een coating op het glas worden aangebracht, waarmee aanhechting van vuil en kalk grotendeels wordt voorkomen en het reinigen eenvoudiger is. Deze coating komt veel voor bij douchedeuren.
Recycling
Met recycling van glas wordt 15 procent energie uitgespaard, ten opzichte van de productie van nieuw glas. Wij recyclen al het glasafval uit het productieproces. Wat een positieve bijdrage levert aan een beter milieu.
Technisch Glas Specialisme b.v - Panovenweg 14 - 4004 JE - Tiel - tel. 0344-619746

.
Modelslijpen
Elke vorm die niet recht is wordt met een CNC machine geproduceerd. Deze bewerking komt bijvoorbeeld voor bij spiegels, tafelbladen en balies.